Jak na skvělou náladu každý den

Už nemusíš mít blbou náladu. Je tady detailní návod, jak mít permanentně skvělou náladu!

Mám zrovna skvělou náladu. Jsem plný energie z posilovny, kde jsem si dal těžké dřepy. Na tváři i v očích úsměv, který podporuje hudba. V hlavě mám ještě posledních pár oslovení na ulici, kdy jsem zlepšil den nejen sobě. A celkově vládne kolem mě zajímavá atmosféra – sluneční paprsky jdou kolem mě, svítí mi do okna a zrovna jsem se rozhodl, že i Tobě pomůžu k lepší náladě.

Nejsem na drogách… Tak jednoduché to není.

Ještě před pár měsíci bych se spíše hodil pro článek na téma “Jak být permanentně nasraný a mrhat životem”. Teď na mrhání nemám náladu, protože jsem objevil formulku na téměř permanentní dobrou/skvělou náladu.

Upozornění pro začátek: Dobrá nálada u vás nevznikne hned lusknutím prstů či přečtením článku. Nabízím několik základních věcí, kterým se věnovat pro dlouhodobou spokojenost, ale sdílím i pár “one-minute hacks” pro okamžitě lepší náladu.

Vrhnem se na to hned!

Dlouhodobá práce na dobré náladě

Jsme na blogu, který je především pro muže, proto z něj nejvíce vyčerpají právě muži (asi jako ty). Velká část této práce je totiž postavena na testosteronu a navíc nebyl jsem zatím ani minutu svého života ženou, takže nedokážu přesně dedukovat, jak to funguje u holek – asi trochu jinak…

Pokud jsi holka, pak skoč rovnou na seznam činností, které ti zvednou náladu okamžitě.

Zvyšuj hladinu “T” – testoteron je skoro za vším

Hladina testosteronu nás odlišuje od žen. Ženy jej mají snad 10% toho, co muži. Testosteron ovlivňuje naši náladu, sexuální drive, ochotu riskovat, růst svalové hmoty, sebevědomí, únavu, erekci a celkově i “typicky mužské chování” (definuj si to, jak chceš).

Určitě si někdy byl v posilovně nebo si zažil nějaký úspěch. Jak ses cítil? Asi skvěle. Byl přítomný i testosteron. Cítil ses nezdolný a jako král. Byl si sebevědomý. Když cvičíš déle, máš dobrou náladu, čím dál častěji a déle. Zvyšuješ totiž hladinu testosteronu.

Pracuj tedy na tom, aby si měl co nejvíce testosteronu. Zvýšení testosteronu není raketová věda a jde s tím pracovat, i když už nejsi teenager, ale jsi třeba po třicítce, kdy hladina začíná pozvolna klesat.

intographics / Pixabay

Taktik na zvýšení “T” je hodně:

  • zdvihání těžkých věcí – klidně činky
  • jíst správně – kvašené věci (kimči, zelí, kombucha, kefír), vejce, zinek, česnek, hořčík, vitamín D
  • otužování se
  • být úspěšný
  • riskovat a vystavovat se krátkodobým stresovým situacím – opouštěj konfortní zónu
  • mít hodně sexu
  • spát dostatečně
  • potravinové doplňky na zvýšení produkce testosteronu

Co dál kromě testosteronu?

Když použiješ taktiky na zvýšení testosteronu, budeš mít dobrý základ pro vše ostatní ve svém životě. Budeš mít určitě lepší postavu, více energie i lepší náladu, každý bod je velmi atraktivní a určitě ti pomůže se sebevědomím a tedy i dobrou náladou, protože ta z toho vychází…

Můžu pokračovat v činnostech, které ti pomohou, když zapracuješ do svého dne…

Procházky či pobyt venku – sleduj lidi okolo sebe, pozoruj přírodu, obdivuj scenérie. Budeš se cítit velmi dobře a zároveň zapomeneš, proč si naštvaný…

witoworks / Pixabay

Delší/kvalitnější spánek – spánek je energie. Nenajdeš látku, která ti nahradí spánek. Spi 8 hodin denně a budeš v pohodě.

Medituj – na začátku je to peklo, ale časem si zvykneš na “přítomný moment”. Zlepšíš si náladu a budeš si užívat okamžik.

Hledej nové zájmy – vzpomeň si na okamžik, kdy si začal dělat něco nového. Jak si byl nadšený, jak si chtěl rychle se to naučit… Euforie z hobby ti pomůže k větší spokojenosti, navíc se třeba seznámíš s novými lidmi nebo naučíš něco, co jsi vždy chtěl.

Vypiš to ze sebe – pomáhá i terapie psaním. Papír snese vše. Máš blbou náladu? Zvykni se vypsat z ní. Popiš všechny své pocity, své myšlenky na papír. Tím to “nějak” sdělíš světu a už tě to nebude tížit v hlavě. Pak ten papír třeba obřadně spal.

Nepřehlédněte  Maximalizuj testosteron – získej sílu, drive a začni být úspěšnější

Pracuj na svém stylu – odbýval jsem dlouho svůj outfit. Nezajímal jsem se o to. Teď když jdu ven obleču se, co nejlépe můžu. Vím, že v tom vypadám skvěle a to mi hned zlepší náladu. Nejen lepší nálada, ale i lepší outfit přivábí pozornost a i ta, ti zlepší náladu.

Pečuj o sebe – nezanedbávej péči o sebe. Měj ranní či večerní či jakoukoliv rutinu, kdy se postaráš o svou hygienu. Od čistění zubů, opláchnutí obličeje až po jinou “péči o pleť”.

Dokončuj věci, které máš – máme každý plné to-do listy, málo co je však podstatné a důležité. I tak nás tíží ten pocit, že tam toho je tolik… Nejprve si urči priority úkolů a pak je dokonči. Každý úkol a pokud je to třeba ten, co ti tam visí třeba rok, ti udělá radost a zlepší náladu. Posunul ses totiž, odvalil si kámen. Třeba si zlepšil svět…

Pracuj na finanční stránce – šetři a utrácej s rozmyslem. Peníze sice nejsou vše, ale dobrá nálada se lépe drží, když víč, že máš nějaký polštář za sebou. Zvyš své příjmy, sniž své výdaje. Strategie najdeš dříve či později tady na blogu..

Socializuj se – hledej nové přátelé, nové příležitosti mít kvalitní konverzaci. Zajímavý příběh, který uslyšíš, od člověka je taky dobrý způsob. Navíc jej můžeš snadno použít při další konverzaci s někým jiným: “To jsem jednou potkal týpka, který …”

Tyto body nejsou nijak zázračné, když je začneš však dělat, otevře se ti mnoho zajímavých věcí v životě. Dobrá nálada či svoboda jsou jen odměny. V podstatě jsou to body, které ti umožní spokojený život, což je zhruba to po čem každý touží. Určitě tyto body můžu přepsat do dalšího článku, který bude na jiné téma než jak na dobrou náladu. Není to o dobré náladě, ale o kvalitních základech pro život obecně – zdraví, finance, vztahy, duchovno,…

Okamžité “boosty” pro lepší náladu

Od základních pílířů se přesuneme na ty krátce trvající, ale za to extrémně potřebné pro ty depresivní nálady, které občas můžeš dostat. Snad jich bude, co nejméně, po zapracování první části.

Kdy máš blbý den, tak můžeš nakopnout náladu třeba takto…

“Happy moment”

Můžeš zfalšovat úsměv na rtech, ale nezfalšuješ smích očí, který je neuvěřitelně silný. Přivodit si dobrou náladu během minuty můžeš vzpomínkou na svůj “happy” moment ve svém životě, kdy jsi byl spokojený, zapomněl si na čas, byl si přítomný a užíval sis ho. Může to být pocit, kdy si dobíhal závod na prvním místě, pocit, kdy jsi vydělal první milión, kdy jsi vyhrál poprvé na KO v boxu nebo třeba jsi byl na koncertu a tekly ti slzy při oblíbeném songu.

Vzpomeň si na něj, jak ses cítil, jaké pocity si měl, jaké emoce byly uvnitř tebe, jaké bylo počasí,… A začni to cítit právě TEĎ! Hned se tváříš jinak, máš smějící se oči a určitě i lepší náladu.

Gesto vítěze / Power pose

Když budeš mít tuto pózu, je celkem nemožné mít na tváři smutek a celkově se cítit dole…

Zvedni ruce jako bys právě dojel etapu na Tour de France, jako první, zdvihni hlavu i bradu nahoru a okamžitě pocítíš, že se v této pozici nemůžeš tvářit naštvaně. Vzpomeň si na to a dělej to, když ti nic nejde.

Foundry / Pixabay

Další 34 metod, jak docílit lepší nálady (okamžitě) si stáhni tady.

Jak je to jednoduché?

Okamžité metody můžeš zapracovat ihned a uvidíš změnu, ty dlouhodobější chvíli budou trvat. Neuvidíš změnu hladiny testosteronu po jednom cvičení, ani neuvidíš svůj milión po hodině práce, ale začni a ono se to časem vše dá dohromady. Nebudeš už mít důvod mít blbou náladu…

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: